vrijdag 21 februari 2014

Collages, Derek Gores

Derek Gores

'Love and Only Love'


De in Florida woonachtige kunstenaar maakt ingewikkelde collages uit tijdschrift stukjes. Internet foto's, kaarten etc. Zijn stuk 'Love and Only Love' vernoemd naar een song van Neil Young) werd gemaakt als een artistieke reactie op het verbod in California's op homohuwelijken. De foto van een familie van allemaal het zelfde geslacht is opgebouwd uit stukken van anti-homo teksten.

Hij beschreef het werk in een email aan Huffington Post:
Het is een foto van mijn zus, Emily, haar vrouw Tiffany, en hun dochter, Raleigh. Ik ga niet voor intellectuele symboliek, of boze kunst. In plaats daarvan, schilderde ik een dag in het park. Een gewone dag voor mensen met een rijke liefde, die genieten van de tijd, kijken naar hun dochter, ze draag vaan  een super held t-shirt. Maar een nadere beschouwing verteld dat het stuk is gemaakt van een spectrum van elementen .Plezier en regelmatig leven, maar ook elementen van woorden van haat die homo's ontvangen.
Het stuk werd weergegeven in 'Manifest Equality' tentoonstelling LA's in 2010. Het huwelijks verbod werd maanden later vernietigd .
"Liefde overwint alles," Gores schreef. "De liefde in een zacht moment dat spreekt voor zich, en ik hoop dat een geest of twee zouden kunnen veranderen."
Kijk op Youtube Derek Gores over zijn 'Love and only Love'.
Website Derek GoresGeen opmerkingen:

Een reactie posten